برگزاری سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ ایران در خرداد ماه
سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگ ایران با حضور بیش از ١١٠ شرکت تولیدکننده داخلی و مشارکت پنج کشور خارجی در خرداد ماه امسال در نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب برگزار خواهد شد.
به گزارش سبا 724، سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی سنگهای تزئینی، معدن، ماشینآلات و تجهیزات وابسته از هشتم الی ١٢ خرداد ماه در سه گروه اصلی ماشینآلات و تجهیزات معدنی، ملزومات مصرفی و فرآوری معادن در ١٣ سالن به متراژ ۱۲هزار متر مربع در نمایشگاه بینالمللی شهر آفتاب برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه با حضور بیش از ۱۱۰ شرکت داخلی و همچنین شرکتهایی از شش کشور چین، هند، ایتالیا، ترکیه، یونان و روسیه برگزار میشود.
در این دوره از نمایشگاه برای نخستین بار بلوکهای معدنی به نمایش گذاشته خواهند شد.
نمایشگاه شهر آفتاب به دلایلی از جمله نزدیکی به بزرگترین شهرک صنعتی کشور (شمسآباد)، نزدیکی به فرودگاه بینالمللی امام(ره)، دسترسی آسان از دو قطب معدنی و صنعتی کشور (اصفهان و محلات)، زیرساختهای بهروز و بینالمللی سایت شهر آفتاب و نبود ترافیک در محدوده شهر آفتاب و… برای برگزاری این دوره از نمایشگاه سنگ ایران انتخاب شده است.
صادرات مغفول مانده/تدوین طرح جامع سنگ
بهرام شکوری- رئیس انجمن سنگ ایران- در نشستی خبری عصر امروز(شنبه) که به مناسب نمایشگاه مذکور در محل اتاق بازرگانی ایرانبرگزار شد، ضمن تاکید بر مغفول ماندن صادرات سنگ ایران و اشاره به ظرفیتهای موجود در این حوزه، اظهار کرد: با وجود پتانسیلهای فراوان در این صنعت نظیر بالغ بر ۶٠٠٠ واحد معدنی و فرآوری سنگ تزئینی، صادرات این صنعت کمتر از ۲۰۰ میلیون دلار است و این درحالیست که ترکیه با ظرفیت کمتر و عدم تنوع در سنگهای تزئینی، سالیانه بیش از۳.۲ میلیارد دلار صادرات انجام میدهد.
وی افزود: بنابراین لزوم توجه به بازارهای خارجی و توسعه صادرات به عنوان راهکار نجات این صنعت ضروی است و برای تحقق صادرات بایستی حفاری اکتشافی را در این صنعت افزایش دهیم و به نیروی انسانی آشنا و به ویژه در تجهیزات و ماشینآلات بیشتر توجه کنیم.
او خاطرنشان کرد: ذخیره ذخیره سنگ تزئینی در کشور در ر حال حاضر بالغ بر سه میلیارد تن است که با وجود استخراج سالیانه ۱۵ میلیون تن، حداقل تا ۲۰۰ سال آینده ذخیره سنگ داریم اما با بهانه ممنوعیت خامفروشی، بامحدودیتهای صادرات مواجه هستیم؛ لذا در این زمینه هم نیاز به تغییرات زیرساختی وجود دارد.
رئیس انجمن سنگ ایران با بیان اینکه جهان در مسیر تازهای قرار دارد و سنگهای مصنوعی، شیشه و کامپوزیت جایگزینی سنگ تزئینی هستند گفت: لذا این حجم از سنگ ذخیره طی سالهای آینده کارایی لازم نخواهد داشت و سرمایهای برای آیندگان نخواهد بود؛ درصورتیکه با توسعه صادرات و ارزآوری حاصل از آن میتوان سرمایه خوبی برای آینده فراهم کرد.
این مقام صنفی خاطرنشانکرد: در جهت توسعه صادرات، انجام سنگ ایران در گام نخست، ساختار انجمن را به تشکلهای استانی تغییر داد تا انجمن کشوری سنگ ایران با ترکیبی از انجمنهای استانی شکل گیرد. همچنین با تشکیل هیات امنای سنگایران، بهدنبال استفاده از نقطه نظرات پیشکسوتان و کارشناسان این حوزه هستیم.
شکوری از تدوین طرح جامع سنگ با نظارت و هدایت انجمن سنک ایران خبر داد و اعلام کرد: متولی این طرح ایمیدرو است وموارد مرتبط با این صنعت از جمله معدنکاری، فرآوری، بازاریابی، مباحث آموزشی و… در آن برای دستیابی به صادرات پنج میلیارددلاری (برنامهریزی صورت گرفته) دیده شده است./ایسنا
انتهای پیام